Historie

De historie van Garage Bakker begint in 1921. In dat jaar begint Harko Bakker voor zichzelf een speciaalzaak aan de Nieuwstraat, in het hartje van Apeldoorn. Hij houdt zich bezig met reparatie en onderhoud van rijwielen, motorfietsen, automobielen en vrachtwagens. Dhr. H. Bakker blijft verbonden met Garage Bakker tot zijn overlijden in 1971.

Al snel werd de werkplaats aan de Nieuwstraat te klein en in 1932 besluit Harko Bakker zich aan de Gazellestraat (was toen nog Zwolseweg) te vestigen.

In 1934 wordt Garage Bakker lid van de BOVAG (BOVAG is opgericht in 1930), hiermee zijn wij één van de oudste BOVAG leden van Nederland.

Dick Bakker komt in 1945 in de zaak werken en neemt later de leiding van Garage Bakker over van zijn vader. Hij is verbonden gebleven met Garage Bakker tot 1997.

Garage Bakker bleef groeien en we zijn in 1962 officieel Renault dealer geworden. Om die reden werd de garage verder uitgebreid met een forse werkplaats en een showroom waarin 6 auto’s konden staan, dat was heel bijzonder in die tijd en we kregen bekijks van dealers uit het hele land.

Omdat de Zwolseweg toen nog langs Garage Bakker liep, was er ook een benzinestation, deze is verdwenen toen de Zwolseweg werd omgelegd in 1963.

In 1983 werd ons bedrijf verder uitgebreid met een ruimere showroom.

Ronald Bakker, de 3e generatie in het bedrijf, begint zijn loopbaan in 1979 en neemt in 1993 de dagelijkse leiding van Garage Bakker over.

In 1998 hebben wij na 36 jaar, met pijn in het hart, een punt achter ons Renault-dealerschap gezet. Wij hebben dit besloten, mede doordat onze visie op persoonlijke service niet overeen komt met het beleid van schaalvergroting dat Renault Nederland nastreeft. Wij zijn na ons dealerschap wel gewoon doorgegaan met ons specialisme in Renault. Als het gaat om levering, onderhoud en reparatie van Renault merken onze klanten geen verschil met onze “dealer-periode”. Wij hebben nu wel de mogelijkheid om alle andere merken nieuwe auto’s leveren.

Enige jaren geleden hebben wij onze werkplaats compleet gemoderniseerd. De werkplaats is o.a. voorzien van een nieuwe vloeistofdichte vloer, 7 nieuwe hefbruggen, een nieuwe remmen- en schokdempertestbank, sporingsbank en nieuwe bandenmontage- en balanceerapparatuur.

Met onze compleet nieuw ingerichte werkplaats zijn wij weer helemaal klaar voor de complexe eisen die er aan een auto uit de 21ste eeuw aan een werkplaats stelt. Tevens voldoen wij door de verbouwing aan de nieuwste milieu- en Arbo-eisen.

In 2006 zijn wij lid geworden van de nieuw opgerichte Vereniging Specialisten Renault (VSR). In 2006 zijn wij lid geworden van de nieuw opgerichte Vereniging Specialisten Renault (VSR). Deze vereniging is een onderdeel van de ECSA (European Car Specialists Association).

De VSR heeft onder andere als doel haar leden te voorzien van alle technische informatie en apparatuur om optimale service op “dealerniveau” te kunnen blijven leveren. Tevens heeft de VSR een landelijk dekkend netwerk met servicepunten en producten als bijvoorbeeld de VSR mobiliteitspas.

Top